Het aantal zelfstandigen is de laatste jaren sterk gegroeid en daarmee de vraag naar business coaches ook. Wie wil er nou niet iemand met ervaring en verstand van zaken die met je mee denkt?! Het uitzoeken van een goed business coach blijkt echter nog niet zo makkelijk. Wie zou jou nou het beste naar het volgende niveau kunnen brengen?  In dit blog lees je vijf punten waar jij op kunt letten bij het uitzoeken van een goede business coach.

Persoonlijke aanpak

Iedere ondernemer heeft zijn of haar eigen blokkades en valkuilen. De reden dat ondernemers niet goed groeien komt in de meeste gevallen niet door te weinig kennis, maar door het niet goed gebruiken van de kennis die ze hebben. Wij hadden bijvoorbeeld een klant, Marjolein en zij hield zichzelf klein. Ze verkocht haar online training via webinars en deed dat heel goed, maar ze zette niet door. Ze wist prima hoe ze het moest doen, maar ze hield zichzelf tegen. Meer kennis zou haar niet geholpen hebben haar business te laten groeien, maar door de coaching die ze kreeg kon ze haar eigen blokkades doorbreken en een paar maanden later kon ze haar baan opzeggen en leven van haar onderneming.

Als je een goede business coach zoekt, zorg en dat dus voor dat je echt coaching krijgt en niet in een groot anoniem programma belandt.

Recensies

Tegenwoordig kun je alles online vinden. Ook de ervaringen van anderen met business coaches. Op de meeste verkooppagina’s vind je wel een paar lovende reviews (zo ook op die van ons 😉), maar wat vind je als je wat verder kijkt? Andere goede bronnen zijn de Facebook en Google reviews. Lees de reviews goed door en bekijk de grote gemene deler. Wat is het algemene beeld van de reviews? Wat vinden ze specifiek goed? Welke resultaten hebben ze gehaald?

Niche

Een goede business coach is een business coach die voor jóu goed is en ervaring heeft met een branche of type product die jij hebt. Ter illustratie, wij richten ons op dienstverleners zoals voedingscoaches, fotografen, personaltrainers en andere experts. Laatst hebben ik ook een gesprek gehad met een ondernemer die een bedrijf aan het opzetten was in de fitness branche. Met het type product en deze branche hebben wij geen ervaring en daarom hebben we deze dame naar een andere business coach doorverwezen.

Laatst begeleidde wij ook Marleen en zij groeide na twee maanden van onze begeleiding al zo snel dat zij een team wilde gaan vormen. Met het aannemen van mensen en het vormen van een team hebben wij geen ervaring, dus hebben wij haar op dat moment doorverwezen naar een collega business coach.

Dus kies een business coach die de ervaring heeft die jij nodig hebt.

Grootte

Sommige business coaches zijn gewend om te werken met start-ups die binnen 3 jaar een miljoenen bedrijf willen hebben. Andere business coaches zijn meer gewend om te werken met ZZp-ers die lekker voor zichzelf willen blijven werken. Als daar een mismatch zit, dan kan dat leiden tot frustratie van beide kanten.

Persoonlijkheid

En als laatste moet de persoonlijkheid van de business coach bij jou passen. Je moet je goed voelen bij die persoon. Je gaat samen een heel avontuur aan met elkaar en als je dat ongemakkelijk voelt dan wordt dat een hele struggle.

Maar wat voor persoonlijkheid heb jij? Wat voor ondernemer ben jij? Doe de ondernemerstest en ontdek dat.

Een goede business coach

Een goede business coach moet zowel goed aansluiten bij jou en de kennis en kunde bezitten om jou naar de volgende stap als ondernemer te helpen.

Super! We houden je graag op de hoogte van nieuwe podcast afleveringen en je ontvangt ook ongeveer wekelijks een inspirerende e-mail van ons.